Onze Sponsors

COVID Afspraken Per Ploeg

BC Opwijk - sporthal Heiveld

*Wij volgen waar mogelijk de regels vermeld op de website van Basket Vlaanderen. Hieronder toch enkele meer clubgerichte maatregelen.

*Wie ziek is of zich niet goed voelt blijft thuis.

*Gelieve de tijd in de sporthal zo veel mogelijk te beperken. U wordt pas toegelaten als de vorige wedstrijd volledig is afgerond en deze ploegen met supporters de sporthal verlaten hebben.

*Van zodra u het gebouw waarin de sporthal zich bevind betreedt dient iedereen boven de 12 jaar, ook de spelers en coach een mondmasker te dragen. Supporters en familie blijven deze dragen gedurende gans de tijd dat ze zich in het gebouw bevinden. Spelers en coach kunnen het masker afdoen van zodra de voorbereiding op de match start.

* Gelieve de routemarkeringen te volgen zodat er zo weinig mogelijk volk elkaar moet kruisen bij het beëindigen en starten van opeenvolgende wedstrijden.

*Iedereen wast zijn handen bij het binnenkomen van de zaal, vlakbij de ingang staat een display met ontsmettingsgel. Ook in de zaal voorzien we ontsmettingsgel voor de handen en een product om stoelen, tafel, ballen … te ontsmetten.

*Sta erop dat alle spelers hun eigen, goed gemarkeerde drinkbus meebrengen. Aan de ingang staat een waterfontein om deze drinkbussen bij te vullen. Voorlopig is onze cafetaria tot eind september gesloten.

*Mogelijk zullen wij u vragen om uw aanwezigheid te registreren, mogen wij u vragen om dit nauwkeurig te doen. Ook hier zullen wij handgel voorzien zodat u in alle veiligheid het register kunt invullen.

*De gemeente Opwijk laat voorlopig geen gebruik van de kleedkamers en douches toe. De spelers kunnen zich dus best thuis omkleden.

*Vermijd onnodig contact, een vriendelijke lach, een knipoog of een elleboogje zal nog een tijd de handshake moeten vervangen.

*Per wedstrijd worden er maximum 12 bezoekende supporters toegelaten. Gelieve dit goed op voorhand te bekijken zodat er niet teveel aanwezigen tegelijkertijd zijn in de sporthal. Er zijn aparte tribunes voor thuis- en bezoekende supporters voorzien. Probeer zoveel mogelijk de sociale afstand te respecteren.

*Mocht u nog vragen hebben kan u Tom Peeters contacteren, de corona verantwoordelijke van de club via mail tom.peeters4@telenet.be

*BC Opwijk wenst jullie allemaal een gezond en sportief succesvol seizoen toe en graag tot binnenkort.    

BC Streek-Inn Vilvoorde

 • Kleedkamers en douches zij altijd gesloten.
 • Publiek is in alle indoor infrastructuur verboden.
 • Onze cafetaria is buiten ter beschikking, waar wij vragen om te gaan zitten aan een tafel.

Dino Brussel - Sporthal Emanuel Hiel (31/08/2020)

Gebruik van de zaal

 • De spelers wachten buiten op de parking tot hun verantwoordelijke / de zaalwachter hen komt halen. Het is dus mogelijk dat je buiten moet wachten tot de vorige ploeg buiten komt. Houd op dat moment je mondmasker aan en houd voldoende afstand.
 • In het hele gebouw geldt éénrichtingsverkeer, de looprichting staat in het hele gebouw aangeduid.
 • Omkleden
  • Elke ploeg krijgt één eigen kleedkamer aangeduid voor hun ploeg (dezelfde voor en na de wedstrijd). Dagschema’s hangen uit aan de ingang van de kleedkamers.
  • Enkel leeftijd van U14 en hoger doucht in de kleedkamers (om reinigingen door zaalwachter haalbaar te houden). Spelers van U8, U10 en U12 kleden zich om en douchen thuis.
 • Toeschouwers
  • Er worden op dit ogenblik geen toeschouwers toegelaten in de zaal. Enkel spelers, coach, wedstrijdbegeleiders (tafel, délégué)
 • Cafetaria
  • De wedstrijd kan gevolgd worden vanuit de cafetaria (eerste verdieping)
  • In de cafetaria mogen max 20 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. 
  • Zoals in de horeca, al zittend mag het mondmasker worden afgenomen indien de afstandsregel gerespecteerd kan worden, anders is het dragen van een mondmasker verplicht. Tafels,  stoelen en raakvlakken worden ontsmet.

Maatregelen voor wedstrijd materiaal

 • Maximum drie ballen per ploeg bij opwarming.
 • Er worden twee tafels voorzien voor voldoende afstand van tafelverantwoordelijken, steeds met mond-en neusmasker aan.
 • De vervangingsstoelen staan op min. 1,5m van de wedstrijdtafel.
 • Voor & na de wedstrijden, graag het gebruikte wedstrijdtafelmateriaal, tafel, stoelen en de twee spelersbanken ontsmetten.

Website

Kortenberg Young Devils (18/09/2020)

1.      De zaal is toegankelijk voor publiek, mits het dragen van een mondmasker en het respecteren van de ‘social distancing’.

2.      De kleedkamers zijn voor de wedstrijd niet toegankelijk, na de wedstrijd wel.

3.      De doucheruimtes zijn voorlopig niet beschikbaar

4.      De spelers dienen zich niet ter plaatse te registreren want zij staan op het wedstrijdblad, de supporters wel.

5.      De kantine is normaal open.

Leuven Bears - Wilsele (08/09/2020)

Voor de eerste wedstrijd op een wedstrijddag zal de accommodatie grondig gereinigd worden door het vaste stadspersoneel. Tussen de wedstrijden worden de uit te voeren reinigingen verwacht van de eigen mensen en/of bezoekers.

- de wedstrijden mogen vanaf zaterdag 5/09/2020 met publiek gespeeld worden. Er worden momenteel maximum 120 supporters per wedstrijd toegelaten in de zaal. De toeschouwers van de bezoekende teams worden desnoods beperkt tot max. 12 personen, naast de spelers en staf leden (max 16 personen) 

Wij willen hier flexibel in zijn … geen agentje spelen … we hadden ruim meer toeschouwers vorige zaterdag en hebben daar geen probleem van gemaakt, dus rekenen we op goodwill.

- registratie van de aanwezigen is verplicht. Ter plaatse is een map voor registratie beschikbaar boven aan de hoofdingang van de zaal. Wij testen een systeem met scannen van QR code volgende donderdag. In het geval, wanneer de betrokkene geen smartphone heeft, moet het register (het blad) gebruikt worden.

- de aanwijzingen met pijlen en iconen betreffen het circulatieplan opgelegd door de stad. Hier is geen afwijking toegestaan.

- de ploegen gebruiken de kleedkamers die hun worden aangewezen !  Bij effectief gebruik van een kleedkamer en/of douche wordt verwacht dat de gebruiker – ongeacht thuis- of uitploeg – instaat voor de reiniging.  Materiaal, spray en doek, is ter beschikking in de kleedkamers.

- ALLE aanwezige personen dragen een mondmasker, ook in de tribune. Tijdens de opwarming en de wedstrijd kunnen de spelers, scheidsrechters en coach hiervan afwijken. Afgevaardigden, kinesisten, scouting of andere personen die zich op of naast de spelersbank bevinden, dragen steeds hun mondmasker

- enkel de spelers, coach, (assistent coach), scheidsrechters en corona-coördinatoren hebben toegang tot de kleedkamers. De corona-coördinatoren

- van bezoekende teams wordt verzocht dat zich 1 verantwoordelijke komt aanmelden in de kantine van de sporthal waar de nodige toelichting zal gegeven worden zoals te gebruiken kleedkamer etc.  Ondertussen wacht de ploeg buiten de zaal, vooral indien het terrein nog in gebruik is …   Het is aan te bevelen om ploegen die aankomen zich onmiddellijk te laten omkleden in een vrije kleedkamer, in afwachting van beschikbaarheid van het terrein.

Er is besloten het eerste deel van de tribune, direct aan de ingang, beschikbaar te houden voor de bezoekende ploeg. Zij kunnen daar ongestoord wachten op het tijdstip wanneer ze op het terrein mogen (uiteraard met mondmasker).

- wanneer de wedstrijden mekaar opvolgen zal de tijd tussen twee wedstrijden vrij kritiek zijn. Wij proberen die zo efficient mogelijk te gebruiken.

Wij vragen onze medewerkers, ploegbegeleiders en ploegverantwoordelijken in het bijzonder de verantwoordelijkheid te nemen om de wedstrijdtafel en toebehoren te reinigen (product verkrijgbaar in de kantine) – de tablet wordt gewoon in de kantine afgegeven waar die wordt ontsmet voor de volgende wedstrijd.

- er wordt voor elk team en scheidsrechter een aparte kleedkamer voorzien. Na een wedstrijd mag er gebruik gemaakt worden van de douches maar dient er rekening mee gehouden te worden dat de aanwezigheidstijd in de kleedkamers en de douches maximaal beperkt wordt. Het gebruik van de kleedkamer en/of douche impliceert dat de gebruiker deze ook ontsmet na gebruik !!

Hier eveneens het verzoek naar de ploegbegeleiding toe om hierin te assisteren.  De spelers zijn over het algemeen oud genoeg om die taak te volbrengen mits het aansturen door trainer en ploegbegeleiding

- elke speler voorziet zijn eigen gevulde drinkbus. Er wordt vanuit de club geen water aangeboden aan de spelers

Red Dragons Huldenberg

- Er is een strikt circulatieplan dat ook ophangt aan de inkom van de sporthal. (Hoofdingang enkel te gebruiken als ingang, uitgang is aangegeven op het plan)

- Enkel coach, spelers en tafelverantwoordelijke en delegee zijn toegelaten in de zaal. TOESCHOUWERS mogen voorlopig nog NIET in de zaal

- kleedkamers/douches blijven GESLOTEN en zijn dus niet toegankelijk

- ieder dient te voorzien in eigen drank/water

- de nodige handgel en ontsmettingsalcohol zijn voorzien en er dient de nodige afstand gehouden te worden

- mondmaskers zijn verplicht vanaf de parking tot aan de bank voor spelers/coach. Teamverantwoordelijken worden gevraagd liefst mondmaskers aan te houden. 

Onze cafetaria is wel open en er is een glazen wand maar ook hier moest ik vermelden dat de plaatsen beperkt zijn en dus niet voorzien is op grote aantallen.

Titans Basketbal - Sporthal Berentrode Bonheiden

Alle info kan je hier terugvinden